Eibert Pieper

Ondernemer, judoka,   schutter, tuinman,       beeldhouwer, echtgenoot, vader en opa.

Media 

Algemeen Dagblad (Amersfoort) Van Wieg tot graf 14 november 2023
Door Hans van der Ham

Hij was ondermeer judoka, saunabaas en deed verdienstelijk aan luchtgeweerschieten. Dat hij het grootste deel van zijn leven blind was, maakt het des te specialer. Afgelopen vrijdag is Eibert Pieper na een kort ziekbed overleden.

Lees
hier het hele artikel


Algemeen Dagblad, 29 maart 2018

Door Hans van der Ham

Eibert Pieper knapte huizen op, ging op de fiets naar zijn werk, tapte biertjes en bakte friet. Bovendien was de geboren Barnevelder succesvol judoka en geslaagd ondernemer. En dat, terwijl hij al sinds zijn zevende blind is.

Lees hier het hele artikel


Lintje voor blinde topsporter Eibert Pieper
Nieuwsbladdeband.nl, 7 mei 2013


De blinde topsporter Eibert Pieper (70) mag zich sinds vrijdag 26 april 2013 Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen. Deze is uitgereikt op Paleis Het Loo in Apeldoorn.


Lees hier het hele artikel 

Omroep Gelderland 

Blinde alleskunner
Hij is al 64 jaar blind, maar Eibert Pieper heeft altijd gedacht in mogelijkheden. Hij snoeit zijn eigen bomen en bouwt zijn eigen kippenhok. Hij haalde als eerste blinde judoka in Europa de zwarte band. En hij is viervoudig Nederlands kampioen luchtgeweerschieten voor blinden en slechtzienden.Ik ben blind, maar verder is alles goed

Eibert Pieper, de blinde judoka, ondernemer en schutter heeft ondanks zijn niet zo geweldige jeugd, waar armoede, drank en het overlijden van zijn moeder op zeer jonge leeftijd een grote rol speelden, laten zien dat je met veel wilskracht en doorzettingsvermogen een heel eind kan komen in het leven.
Zijn verhaal is uitgekomen in boekvorm. Helaas is er geen oplage meer.


 

 Schrijver, redacteur en productie van het boek Gerrit Bosman